Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Δροσερή Σαλάτα με Κινόα!


Υλικά σαλάτας:
1 κούπα κινόα
1 μεγάλο μήλο (τύπου granny smith) κομμένο σε μικρούς κύβους
1/2 κούπα κόκκινα σταφύλια 
1/4 κούπας σέλερι κομμένο σε μικρούς κύβους
1/4 κούπας ψημένα καρύδια

Υλικά ντρέσινγκ: 
1 κρόκο αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μηλόξυδο
λίγο αλάτι
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/4 κούπας λάδι
Βάζουμε στο μίξερ τον κρόκο, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το μηλόξυδο. Τα αναμειγνύουμε. Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε πάλι σε χαμηλή ένταση. Αν θέλουμε μια πιο γλυκιά γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και μια κ.σ. ζάχαρη (ή και περισσότερο).

Πώς τη φτιάχνουμε:
Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την (κρύα πλέον) κινόα, το μήλο, τα σταφύλια, το σέλερι και τα καρύδια. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους, περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρεσινγκ. 

Tip: Η ποσότητα του ντρέσινγκ ίσως είναι αρκετή (ανάλογα με τα γευστικά μας γούστα), γι'αυτό το προσθέτουμε σιγά-σιγά και ίσως να μας περισσέψει λιγάκι.

Σερβίρουμε άμεσα. Σε περίπτωση που θέλουμε να ετοιμάσουμε νωρίτερα τη σαλάτα μας, αναμειγνύουμε την κινόα, το σέλερι και το ντρέσινγκ, αλλά προσθέτουμε τα σταφύλια, τα καρύδια και το μήλο την τελευταία στιγμή.

ΣΗΜ: Καθότι περιέχει ωμό κρόκο, οι εγκυούλες και οι θηλάζουσες μακριά!! Για την ώρα ;)


*Πηγή: theglamoroushousewife.com

Δημοσίευση σχολίου

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.